Worldline Nederland | Faqs (2024)

  • Wij adviseren u contact op te nemen met uw accountant.Overweeg eventueel het volgende: 1: Boek het commissiebedrag inclusief btw op de (commissie)kosten grootboekrekening 2: Op het moment dat u de maandelijkse btw-factuur van PaySquare ontvangt, boekt u via een memoriaal boeking het btw-bedrag als credit op de (commissie)kosten grootboekrekening en als debet op de btw-grootboekrekening.

  • Ja, dit is het geval indien uw bedrijf is gevestigd in Nederland. Is uw bedrijf niet in Nederland gevestigd, dan wordt de btw verlegd. Dat betekent dat u voor wat betreft btw moet voldoen aan de eisen van de lokale belastingdienst van het land waarin uw bedrijf is gevestigd.

  • Nederlandse klanten van PaySquare betalen btw over de afgenomen diensten van PaySquare. Is uw bedrijf buiten Nederland gevestigd dan wordt uw btw verlegd. Dat betekent dat u voor wat betreft btw moet voldoen aan de eisen van de lokale belastingdienst van het land waarin uw bedrijf is gevestigd.

  • Uw btw factuur is een overzicht en samenvatting van uw betalingen, transacties en kosten over een bepaalde periode. Per aansluitnummer en valuta ziet u de volgende onderdelen: Aantal betalingen aan u gedaan, aantal transacties, Bruto bedragen (uw omzet), commissiebedragen, btw bedragen.

  • Voor het accepteren van creditcards en internationale debetpassen betaalt u bij PaySquare een transparant all-in tarief. U betaalt bij ons dus normaliter geen extra kosten voor bijvoorbeeld pre-autorisaties (voor o.a. hotels en autoverhuurbedrijven) en chargebacks (tot een afgesproken percentage). Welk tarief u betaalt hangt onder meer af van uw branche en de verwachte omzet. Wij geven deze tarieven aan u door nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen. PaySquare heeft met verschillende brancheorganisaties speciale tarieven afgesproken. Ga daarom na of er voor uwbranche afsprakenzijn gemaakt.

  • Dit geldt voor klanten gevestigd buiten Nederland. De btw wordt dan verlegd naar het land waar u gevestigd bent. Dat betekent dat u voor wat betreft btw moet voldoen aan de eisen van de lokale belastingdienst van het land waarin uw bedrijf is gevestigd.

  • 21%

  • PaySquare valt per 1 januari 2014 niet meer onder een eerdere vrijstelling van de belastingdienst. Hierdoor moet PaySquare btw bij haar klanten in rekening brengen. Klanten die in Nederland btw-plichtig zijn kunnen deze btw als voorheffing in mindering brengen op hun btw-aangifte.

  • PaySquare is verplicht btw in rekening te brengen over de kosten voor haar dienstverlening aan u, zoals de commissie die u betaalt over de diensten die u afneemt van PaySquare.

  • Meer informatie over btw vindt u opde website van debelastingdienst.

  • Ja, indien u in Nederland bent gevestigd betaalt u btw in de betreffende valuta. Indien u buiten Nederland bent gevestigd, wordt de btw verlegd.

  • De btw over uw transacties vanaf 1 december 2015 wordt automatisch ingehouden op uw uitbetaling.

  • Als uw bedrijf niet in Nederland is gevestigd, dan wordt uw btw verlegd. Dat betekent dat u voor wat betreft btw moet voldoen aan de eisen van de lokale belastingdienst van het land waarin uw bedrijf is gevestigd. Als dit in uw geval betekent dat u btw moet betalen over de geleverde diensten van PaySquare, dan betaalt u deze btw aan uw lokale belastingdienst, niet aan PaySquare. Dit was al zo en blijft ook zo. Vraag bij twijfel aan uw accountant of u btw moet betalen over de diensten die u afneemt bij PaySquare.

  • U kunt uw individuele transacties inzien via de online transactieoverzichten op het PaySquare portaal. U kunt toegang aanvragen tot het PaySquare portaal door pagina 1 en hoofdstuk 5 in te vullen van hetAddendum Uitbreidingen en Wijzigingen.

  • Helaas moeten ook ondernemers die vrijgesteld zijn van btw, ook btw betalen over de afgenomen diensten van PaySquare. Dit is een wettelijke verplichting en een consequentie van het feit dat PaySquare btw-plichtig is geworden.

  • Ja, de diensten m.b.t. acceptatie van internationale betaalkaarten (acquiringdiensten) zijn btw-plichtig. Klanten van PaySquare betalen dus btw over de diensten die zij afnemen. Indien u in Nederland btw-plichtig bent, dan kunt u deze btw als voorheffing in mindering brengen op uw btw-aangifte.

  • Nee, over uw creditcardtransacties wordt geen btw berekend door uw PSP. Over de kosten die uw PSP maakt voor haar dienstverlening aan u, wordt wel btw berekend.

  • Het btw-nummer van PaySquare is NL8133.24.592.B01.

  • Op dit moment helaas nog niet, wij werken hieraan maar dat gaat nog wel even duren. Tot die tijd ontvangt u van ons maandelijks de factuur.

  • Er wordt over uw betaalde commissie 21% btw berekend en dit wordt ingehouden op uw uitbetaling.

  • Het te betalen btw-bedrag wordt ingehouden op uw uitbetaling.

  • Facturen worden verstuurd op contractniveau. Indien u meerdere vestigingen heeft en u normaal op vestigingsniveau krijgt uitbetaald kan het dus zijn dat u meerdere e-mails met facturen ontvangt. Het bedrag op de factuur is al ingehouden op uw uitbetaling. De facturen zijn dus voor uw administratie.

  • Wij adviseren u contact op te nemen met uw accountant.Overweeg eventueel het volgende: 1: Boek het commissiebedrag inclusief btw op de (commissie)kosten grootboekrekening 2: Op het moment dat u de maandelijkse btw-factuur van PaySquare ontvangt, boekt u via een memoriaal boeking het btw-bedrag als credit op de (commissie)kosten grootboekrekening en als debet op de btw-grootboekrekening.

  • Ja, dit kan. Stuurt u een e-mail met de betreffende aansluitnummers en welke facturen u wilt ontvangen naarservice@nl.paysquare.eu. We sturen u de factuur/facturen zo snel mogelijk toe op het bij ons bekende e-mailadres voor facturen.

  • U kunt uw verzoek met het correcte e-mailadres en de betreffende aansluitnummers mailen naarconnect@nl.paysquare.eu.

  • Graag ontvangen wij de juiste tenaamstelling van u via hetAddendum Uitbreidingen en Wijzigingen. De tenaamstelling kunt u wijzigen in hoofdstuk 6. Vergeet u niet uw gegevens op de eerste en laatste pagina van het addendum in te vullen. Het is belangrijk dat u dit zo snel mogelijk doet zodat de volgende facturen de juiste tenaamstelling hebben.

  • Als bruto klant krijgt u een aparte factuur voor de kosten van de diensten die u afneemt bij PaySquare. Hierop zal apart de btw over deze kosten worden vermeld.

  • Het betreft een btw-factuur. Btw-aangifte kent een maandelijks stramien. Daarom krijgt u een maandelijkse factuur.

  • Wij adviseren u hierover contact op te nemen met uw accountant, of kijk op de site van de belastingdienst.

  • Dat kan. Indien u uw factuur niet per e-mail maar liever per post wilt ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om een e-mail, met de benodigde gegevens én uw aansluitnummer(s), te sturen naarservice@nl.paysquare.eu. Voor het versturen van facturen per post zijn wij genoodzaakt per factuur 5 euro administratiekosten bij u in rekening te brengen. Dit zal op jaarbasis bij u geïncasseerd worden.

  • Dat kan. Indien u uw factuur niet per e-mail maar liever per post wilt ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk om een e-mail, met de benodigde gegevens én uw aansluitnummer(s), te sturen naarservice@nl.paysquare.eu. Voor het versturen van facturen per post zijn wij genoodzaakt per factuur 5 euro administratiekosten bij u in rekening te brengen. Dit zal op jaarbasis bij u geïncasseerd worden.

  • Nee, helaas nog niet, wij werken hieraan maar dat gaat nog wel even duren.

  • In Nederland is het heffen van toeslagen (zogenaamde surcharges) bij kaartbetalingen toegestaan. Echter toeslagen die hoger zijn dan de kosten die u als winkelier heeft voor de betreffende transactie zijn verboden. Het heffen van surcharges uit winstoogmerk of ter compensatie van andere (administratieve) kosten is dus niet toegestaan. De Autoriteit Financiele Markten (AFM) heeft de bevoegdheid om overtreders te beboeten. U mag als in Nederland gevestigd bedrijf dus wel de kosten voor een betaling op de kaarthouder verhalen. Let u er wel goed op dat de klant alvorens de transactie tot stand komt duidelijk weet welke kosten u bij hem in rekening gaat brengen. Deze kosten dienen bij het oorspronkelijke aankoopbedrag te worden opgeteld en samen als één transactie te worden afgehandeld. Het is dus niet toegestaan om bijvoorbeeld de klant te vragen om de opslag contant te betalen.

  • "Er zijn verschillende mogelijkheden. Om goed te kunnen bepalen welke optie het beste bij u past is het handig om eerst te weten hoe de kosten voor betaalkaarttransacties zijn opgebouwd. Voor de tarieven die u betaalt voor de diensten van PaySquare bestaan de volgende opties voor tarifering: Prijsmodel met een vast tarief per transactie Bij dit prijsmodel betaalt een acceptant een vast tarief per transactie in de vorm van een commissiepercentage of een bedrag per transactie. Dit tarief is opgebouwd uit drie componenten: - Interchange kosten - Kosten betaalkaartorganisatie - Acquirer kosten (de kosten voor processing en acquiring diensten) De interchange kosten en kosten betaalkaartorganisatie zijn variabel en kunnen variëren per transactie. De werkelijke kosten zullen aan de acceptant worden doorberekend. De acquirer kosten worden vastgesteld op basis van de vaste totaalprijs per transactie, minus de interchange kosten en minus kosten betaalkaartorganisatie. Ondanks de variabele kostencomponenten bedraagt de totaalprijs dus altijd een vast tarief per transactie. Variabel tarief op basis van interchange++ Bij dit prijsmodel worden de (variabele) interchange kosten per transactie doorberekend, + een vaste opslag voor de kosten betaalkaartorganisatie; + een vaste opslag voor de acquiring kosten. De werkelijke interchange kosten zullen aan de acceptant worden doorberekend; iedere transactie heeft hiermee een andere totaalprijs per transactie. "

  • Met een variabel tarief verschilt uw totaalprijs per transactie. Dit in tegenstelling tot een vast tarief, waarbij de totaalprijs altijd vooraf bekend is. Wanneer de totaalprijs vooraf niet bekend is, zoals bij het variabele tarief, kan dit consequenties hebben voor uw boekhouding.

  • Opdezepaginavindt u de gehele verordening.

  • De hoogte van de interchange kosten is afhankelijk van diverse transactie kenmerken zoals type kaart, acceptatievorm, beveiligingstechnologie, etc. In de tabel ‘pricing framework’ vindt u een overzicht van de hoogte van de interchanges. Het is dus op voorhand niet precies vast te stellen hoe hoog de interchange kosten gaan worden, deze zijn namelijk variabel.

  • Hier vindt u een overzicht van deze kosten.

  • Op 9 december 2015 werd een nieuwe Europese Verordening van kracht met als voornamelijke doelen: 1: een plafond te stellen aan de zogenaamde interchange kosten - één van de drie kostencomponenten van een transactie - die van toepassing is op betalingen door consumenten met de meest gangbare betaalkaarten; 2: de concurrentie te verbeteren tussen alle types van kaartbetalingen; 3: ondernemers meer gedetailleerde informatie te geven over transactiekosten:- vóór de transactie: door u alle informatie te geven over hoe uw tarief berekend wordt - na de transactie: door u via uw online rekeningoverzichten de mogelijkheid te geven alle details per transactie te raadplegen.

  • De kosten voor betaalkaartacceptatie bestaan uit 3 componenten: 1: Interchange kosten: de kosten die de acquirer per transactie afdraagt aan de kaartuitgevende instantie (veelal de bank, maar soms ook andere organisaties) 2: Kosten voor de betaalkaartorganisatie: de kosten die de acquirer per transactie afdraagt aan de betaalkaartorganisatie (Visa, MasterCard, JCB, Diners Club en Discover, UnionPay, etc.) 3: Processing / acquiring kosten: dat zijn de kosten die de acquirer maakt voor de feitelijke afwikkeling en uitbetaling van een transactie. De beperking die dankzij de Europese verordening wordt gesteld aan de kosten voor verwerking van betalingen met betaalkaarten betreft alleen het ‘interchange’ component. De interchange kosten voor Europese transacties bedragen nu maximaal 0,2% voor Europese debetkaarten en maximaal 0,3% voor Europese kredietkaarten van consumenten (geldt dus niet voor bedrijfskaarten of kaarten uitgegeven buiten Europa). Voor u heeft dit geen gevolgen voor de totale kosten die u betaalt per transactie. Die blijven ongewijzigd.

  • Worldline Nederland | Faqs (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Delena Feil

    Last Updated:

    Views: 6031

    Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

    Reviews: 80% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Delena Feil

    Birthday: 1998-08-29

    Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

    Phone: +99513241752844

    Job: Design Supervisor

    Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

    Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.